ROSA BANDET

25 februari 2011

Lite om Logan just nu!!

Logan har precis fyllt 1,5 år och han sprudlar av nyfikenhet !!  Logan är en väldigt lugn kille som är försiktig med det mesta. Han klättrar så klart överallt och vill pröva sina styrkor, men det känns som om han har koll på läget. Hans stora idol är Mercedes och vill helst göra allt som hon gör :) Det är då hans misstag kan komma och han misslyckas med det han tänkt göra och ramlar och slår sig. Han kramar och pussar allt , får vi besök så kan den personen räkna med en kram och frågar denne om en puss så är han inte sen till att utdela det.
  

Logan är en framåt kille som har koll på läget . Han lyssnar väldigt bra på oss och är väldigt enkel han lullar liksom omkring och leker hela dagarna glad och nöjd mest hela tiden. Inga trots fasoner har vi märkt av utan accepterar ett nej fint och gnäller inte i onödan. 


Logans språk har på två månader utvecklats väldigt mycket och han pratar mest hela tiden. Han kan många ord nu som tex puss,katt,mamma,pappa,nej,ja,tack,bajs( som han använder till allt som ska slängas) kaka,glass,mos,lampa mm. Han sätter inte ihop orden ännu utan tar ord som ord. 
Han förstår allt vi säger och vill gärna hjälpa till. Och vi förstår oftast allt som han försöker förmedla.


Han är snabb som blixten och älskar att dansa och spela/kasta boll. 


Äter gör han nu helt själv och dricker fint ur glas utan pipmugg. Han älskar allt i matväg. Det ända han inte helt gillar är lite syrliga frukter/bär som jordgubbar,hallon,apelsin,kiwi mm 


Logan är ju hemma med mig fortfarande och ska heller inte in på förskola på ett tag. Han gillar att måla och älskar att läsa böcker han kan nog sitta i timmar i knäet om man läser för honom. Musik älskar han oxå och kan inte sitta still om något spelas i takt. Han har gott om fantasi och börjar mer och mer göra små busstreck :)


Han hade en period som han inte ville sova middag men efter han fick lunginflammation så är han tillbaka till att sova middag igen. Han sover då mellan 12.00 till 14.00. Klockan 19.00 så är det läggdags och han somnar fint varje kväll. Han brukar drömma mardrömmar och vaknar som en tidsinställd klocka ca 22.00 och är ledsen men somnar snabbt om igen. Detta går i perioder. Han sover hela nätterna så som han har gjort sedan han var 3 månader  han är en sju-sovare och kan sova till 09.00 om han inte blir väckt av mig och Mercedes :) 


Logan älskar ju sin syster och följer henne som en blodigel :) Han förstår nu vad hon vill oftast så de kan nu leka länge tillsammans utan att missförstå varandra. Ibland så testar han henne och river hennes lego mm då kan det bli lite tjafs ha ha ha men förklarar man för honom att man inte får riva, så förstår han och gör det inte en andra gång. Han vill ha precis samma leksaker som Mercedes har så det blir mycket nu att de har två av samma saker :) 


En annan idol han har är pappa och när han kommer hem så blir det livat , pappa är liksom = BUS Det gäller för båda barnen :) 

1 kommentar:

  1. Helt underbar "dokumentation" om Logan 1,5 år.
    En "dagisfröken" hade inte gjort det bättre.
    Kram på Er
    Hoppas att vi ses snart
    fammo

    SvaraRadera

Tack för din kommentar