ROSA BANDET

25 februari 2011

Lite om Mercedes just nu !

Mercedes har precis fyllt 3 år och jag förvånas över varje dag hur mycket hon kan och förstår.
Nu så frågar hon om allt vill veta mer och mer om livet . Ibland får man frågor som man inte riktigt vet hur man ska svara på :)  Hon har blivit en sån stor tjej efter hon sa hej då till napparna i julas. Då så försvann oxå helt plötsligt gnäll perioderna 12.00 och 17.00 då hon kunde tjata lite efter nappen och bli ledsen då hon inte fick den. Sedan när hon fyllt 3 så var det nästa steg ingen blöja på natten och det fixade hon galant 1 gång har hon kissat i sängen och aldrig mer. Hon håller sig från 19.00 till 07.30 på morgonen. Då hon går till toaletten. Både nappen och blöjan var två saker som både jag och John bävade lite över. Men vi är fortfarande förvånade av hur enkelt det har varit .
Nu händer det heller inga kiss-olyckor på dagarna.


De så kallade trots perioderna har vi inte sett susen av. Och har de varit de dagar hon varit lite extra grinig så har det inte varit något att hänga i julgranen.


Mercedes är en otroligt glad och intensiv tjej som faktiskt mer och mer kan ta sig tid att pyssla längre stunder. Förr så skulle det vara fullt ös från morgon till kväll. Men nu så kan hon sitta och lägga pärlplattor,pärlhalsband,måla mm sånt som förr var omöjligt med henne. Tålamodet har blivit mycket bättre. Hon har fortfarande väldigt lätt att spela över och bli super busig speciellt med hennes pappa :) Mercedes har ju alltid lekt mycket själv och haft fantasi i överflöd det har hon fortfarande och hittar på saker hela dagarna. Hon har väl aldrig varit nån som hängt i benet och vill bäras och underhållas och det är hon heller inte nu.


Förskolan har hon ju oxå börjat på från 08.30 till 13.30 Tisdag till Torsdag .Och hon älskar det !! När hon kommer hem från förskolan så sjunger hon alla sånger och babblar på om allt som hänt under de få timmar hon varit där. Jag saknar henne när hon är borta :)


Pratar gör hon väldigt bra och har väl gjort ett tag nu. Hon räknar enkelt till 12 men flamsar ofta bort det när man frågar henne :) Ritar huvudfoting med hår, spindlar och monsterfotingar väldigt bra . Börjar intressera sig för bokstäver och vi tränar just nu att hon ska kunna sina bokstäver i namnet det är ju en del ;) Hon löser labyrinter enkelt och pussel fixar hon lätt.


Mercedes tycker att lillebror börjar bli rolig eftersom han nu förstår henne och de kan leka länge tillsammans.. Ibland när jag smyger på dem så sitter hon och frågar ut honom vad alla djuren säger och försöker lära honom säga flertalet ord. Mercedes börjar förstå sin storasyster roll och tar det på fullaste allvar speciellt om det kommer någon kompis till henne då ska Logan vara med överallt och försvarar honom till fullo om någon skulle vara dum :) Lite gnabb blir det ibland såklart men oftast så är det missförstånd mellan de båda parter. Mercedes ser väldigt mycket fram till när bebisen kommer och vill ofta lyssna och känna på magen och försäkrar sig att det är hennes och mammas bebis mest :)


Nätterna är bra fortfarande, men ibland tidig morgon kommer hon in till oss och sover de två sista timmarna emellan mig och John MYSIGT :)
Dörren ska var på glänt till hennes rum oxå det är en ny grej hon kommit på efter jag visade henne en dokumentär om  dinosaurier en dag.      Mitt fel :)
Stänger vi dörren så kommer det en T-rex in i hennes rum tydligen :)
Hon somnar på sturt vid 19.00 det gör hon varje dag efter en saga.


Äter gör hon väldigt bra. Och hon äter det mesta.  Hon älskar fisk !!

1 kommentar:

  1. Underbar läsning om Mercedes 3 år, allt har Du tagit med i "dokumentationen". Tack för 2 fina berättelser som gAV MYCKET
    Krama alla snuttisarna
    fammo

    SvaraRadera

Tack för din kommentar