ROSA BANDET

25 oktober 2010

När började dina barn sova hela nätter? Samt när börja de somna vid sju åtta på kvällen å sova så länge på morgonen?

Sovandes Mercedes

Sovandes Logan

SVAR:

De började sova hela nätter vid 3 (Logan) och 4 (Mercedes) månader gamla. Men nån natt kunde de vakna 1 gång det gick liksom i perioder. Men vid 3 månader så hade de slutat med natt mål, och så var det nappen som skulle stoppas i nån gång . Logan slutade med napp vid 3 månader så han har sovit bättre nätter än Mercedes som spädbarn .. Men vid 6 månader så har de båda sovit 100% varje natt utan att de vaknar. Vi började vid 3 månader att lägga dem vid 19.00 på kvällen och vid 4 månaders ålder var det omöjligt att hålla dem vakna :) Självklart fick de ett mål i sängen vid 22.00 i mörker och tysthet så somnade de om innan de ätit färdigt :) Och sedan sov de till 08.00 .. kvälls målet slutade de med vid 6 månader när de fick go välling klockan 19.00.

Och nu med en 1 åring och en 2,8 åring hemma så sover de från 19.00 till 08.00 varje dag.. Det är väldigt sällsynt att de vaknar i så fall ska det vara att de är sjuka eller att Logan kissat igenom blöjan ;) Så vi får massor med sömn !!


Vi har varit väldigt noga med sov rutiner när barnen varit spädisar 3-6 månader och tror det är därför barnen nu har jätte bra sov rutiner.


Jag tror att för att sova bra nätter måste barnen ha bra sov rutiner på dagarna !! En övertrött bebbe sover inte bra och en pigg bebbe sover ju heller inte bra :) Så det gäller att hitta en balans :)

1 kommentar:

  1. håller med! vår son snart 5 månader sover också hela nätter nu fram till 07-08. folk frågar om vi håller honom vaken om dagarna, tvärt om! :-) han sover middag både på fm o em. tror precis som du att en övertrött bebbe sover sämre!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar